Recruitment

Ben jij een intercedent, corporate recruiter, recruitment consultant, headhunter of outplacement officer? MapsTell biedt jou een waardevol en onderscheidend middel om organisaties, doelgroepen en sollicitanten in kaart te brengen.

Medewerkers zijn essentieel voor het succes van een organisatie. Je hebt dus alle reden om aan de voordeur en de tussendeur zeer zorgvuldig te zijn. Het formuleren van eisen en wensen anders dan competenties is hierbij vaak een uitdaging. Succesvol gedrag blijkt vaak lastig te voorspellen.

In het selectieproces wordt vooraf vooral naar de harde functie-eisen gekeken. Vervolgens wordt geanalyseerd of de kandidaat wel over de juiste instelling, houding en persoonskenmerken beschikt voor de functie. Een gemiste kans! Want 89% van de werknemers wordt ontslagen op basis van gedrags- en persoonskenmerken terwijl slechts 11% wordt ontslagen wegens een gebrek aan vaardigheden, kennis en ervaring.

PITT IT gebruikt de methode van MapsTell om de persoon achter het cv in kaart te brengen. Zo kijken we dus niet enkel naar kennis en kunde, maar ook naar wie iemand is en of hij of zij ook echt bij een bepaalde organisatie past!

Twan Swinkels

Directeur, PITT IT

Door gedragseigenschappen op een originele en positieve manier inzichtelijk en bespreekbaar te maken, biedt de methode van MapsTell een enorme toegevoegde waarde. Ervaar zelf hoe een landkaart van gedrag een waardevolle, visuele toevoeging is voor ieder gesprek.

Recruitment: Profiel

Het is allereerst zaak om de kernwaarden van de organisatie in kaart te brengen en de vacature van de juiste gedragskenmerken te voorzien. Samen onderbouwen we theoretisch en brengen we op interactieve wijze de kernwaarden van de organisatie en het gedrag dat bijdraagt aan het behalen van doelen in kaart. Vervolgens starten we een concrete zoektocht naar het juiste puzzelstukje voor jouw team, waarbij op gedragsniveau gemeten wordt.

Recruitment: Matchen

De match is uiteindelijk goud waard. Een intake levert veel meer rendement op doordat op basis van de kaart gedrag direct bespreekbaar wordt.

Een kaart geeft tijdens een bespreking veel meer opening tot interpretatie en perceptie. Terwijl een rapportage inhoudelijk al veel meer een context geeft. Dit maakt dat de landkaarten het mogelijk maken om kritische vragen voor te bereiden en daadwerkelijk een dialoog aan te gaan. Als een kandidaat zich thuis voelt in een hooggebergte vol risico, hoe gaat hij of zij dan om met de Zee van Rust die de routinewerkzaamheden van de functie vragen? Of aan de andere kant, is de Zee van Rust van waarde voor een organisatie die zich in de dynamische opstartfase bevindt?

Recruitment: Middelen die MapsTell biedt:

 • BasicMap is een middel om voor een lage investering een eerste voorselectie te doen;
 • PersonalMap is een uitgebreide landkaart die het mogelijk maakt om te bespreken hoe anderen de kandidaat zien en wat de valkuilen zijn van zijn/haar gebied;
 • De Routebeschrijving maakt het mogelijk om gedrag onder druk te bespreken;
 • De ProfessionalMap voegt daaraan de leiderschapsstijlen toe van de kandidaat, zowel persoonlijk, interpersoonlijk als teamleiderschap;
 • TeamMapping maakt het mogelijk om het hele team in kaart te brengen, om zo vast te stellen of er via recruitment meer balans, effectiviteit of dynamiek kan worden toegevoegd.

De voordelen:

 • Een betaalbare voorselectie die verder gaat dan de CV en LinkedIn;
 • Een sterke interpretatie van gedrag, waardoor sociaal wenselijk solliciteren erg lastig wordt. De negatieve gevolgen voor kandidaten en organisaties blijven daardoor uit;
 • Een betere match op gedrag, waardoor er meer is dan alleen de verbinding met taken en werkzaamheden;
 • Een basis voor het ontwikkelplan, waardoor een inschatting kan worden gemaakt van de in te zetten resources;
 • Een sterk bewustzijn van ontwikkelpunten en valkuilen op gedragsniveau die te koppelen zijn aan competenties, waardoor een eerlijke salarisonderhandeling mogelijk is;
 • De gebruiksaanwijzing van een nieuwe medewerker, waardoor het mogelijk is om deze op de juiste manier welkom te heten en bij het bedrijf te presenteren;
 • Een professionele benadering van sollicitanten met aandacht voor de mens.

Meer weten over recruitment en de middelen van MapsTell? Neem contact op en wij vertellen je graag meer!

Wat is jouw naam?

Wat is jouw e-mailadres?

Wat is jouw telefoonnummer?

Waar werk je?

En wat is jouw functie?

Onderwerp

Jouw bericht

logo_small

KvK 59092351
NL36ABNA0508300088
BTW nr. 853313593B01
©2015 MapsTell BV/Sebastiaan Rompa.
Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.

Adres:
Scheepsbouwersweg 1G
1121 PC Landsmeer
T. +31 20 7372 770
E.info@mapstell.com

BasicMapping™
PersonalMapping™
PersonalMapping Pro™
TeamMapping™
ProfessionalMapping™