Methode

MapsTell gelooft in de kracht van visuele en daardoor makkelijk deelbare informatie. Om deze reden hebben wij op basis van de DISC methode de Wereld van Verschil gecreëerd. Deze wereld bestaat uit de zestien PersonalMaps die alle zestien een andere gedragsstijl tonen. Door het gebruik van dit visuele middel krijgen deelnemers tijdens een training op een toegankelijke en bijzonder leuke manier inzicht in zowel hun eigen als elkaars gedrag.

De achtergrond van de DISC methode

De kaarten en producten van MapsTell zijn gebaseerd op de in 1928 door William Marston ontwikkelde DISC methode. In zijn werk Emotions of Normal People beschrijft hij hoe menselijke emoties leiden tot verschillen in gedrag binnen groepen. Daarnaast legt hij uit hoe gedrag na verloop van tijd kan veranderen waarbij hij zich vooral richtte op de direct zichtbare gedragskenmerken. Dit alles met als doel om mensen te laten begrijpen hoe relaties en de interactie met anderen werken. De DISC methode deelt de verschillende gedragsexpressies op in vier primaire hoofdstijlen: Daadkrachtig (D), Invloedrijk (I), Stabiel (S) en Consciëntieus (C). De werken en theorieën van Marston zijn in latere jaren uitgewerkt en vormen nu de basis voor verschillende instrumenten.

Kaartdiagram met de percentages van de hoofdstijlen.
DISC methode - MapsTell
Indeling van de Wereld van Verschil.

De Wereld van Verschil

De vier stijlen van de DISC methode hebben we onderverdeeld in zestien PersonalMaps die per stuk de twee meest aanwezige stijlen per deelnemer tonen. MapsTell meet aan de hand van vierentwintig vragen, drie verschillende onderdelen van de gedragsstijl:

  1. Het Actieve gedrag wordt weergegeven op de PersonalMap en laat zien hoe iemand overkomt op anderen en de indruk die hij of zij wilt achterlaten. Het toont het aanpassingsvermogen en de manier van communiceren.
  1. Het Instinctieve gedrag laat zien hoe iemand van nature reageert op onverwachte zaken of wanneer diegene onder druk komt te staan.
  1. Het Reactieve gedrag is feitelijk een ‘’combinatie’’ van de twee bovengenoemde stijlen en toont de manier van reageren in een vertrouwde omgeving.

De waarden van de drie verschillende onderdelen van de gedragsstijl worden weergegeven in de door MapsTell ontwikkelde kaartdiagrammen zoals hieronder weergegeven. Deze kaartdiagrammen zijn onderdeel van de Routebeschrijving voor de PersonalMapPro en ProfessionalMapping.

logo_small

KvK 59092351
NL36ABNA0508300088
BTW nr. 853313593B01
©2015 MapsTell BV/Sebastiaan Rompa.
Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.

Adres:
Scheepsbouwersweg 1G
1121 PC Landsmeer
T. +31 20 7372 770
E.info@mapstell.com

BasicMapping™
PersonalMapping™
PersonalMapping Pro™
TeamMapping™
ProfessionalMapping™